Maria Murtoniemi ei epäröinyt hetkeäkään hakea RAN Trainee -ohjelmaan lukiessaan trainee-ohjelman ilmoitusta elokuussa 2016.

– Näin ilmoituksen Duunitorissa sattumalta ja päätin heti ilmoituksen luettuani hakea trainee-ohjelmaan. Rantalainen kuulosti yrityksenä todella mielenkiintoiselta, koska näin, että täällä selkeästi halutaan tehdä muutosta perinteisenä pidettyyn taloushallinnon alaan. Tuli heti sellainen fiilis, että täällä halutaan oikeasti myös panostaa vastavalmistuneisiin.

Maria oli juuri valmistunut Oulun kauppakorkeakoulusta pääaineenaan markkinointi, ja hän etsi oman alansa töitä. Ura murroksessa olevalla tilitoimistoalalla alkoi kiinnostaa trainee-ohjelman ansioista.

– En ollut ikinä aikaisemmin ajatellut, että markkinoinnin ja myynnin ihmisenä taloushallintoala voisi olla minulle uramahdollisuus. RAN Trainee -haku antoi alkusysäyksen kiinnostukselle alaa kohtaan, ja päivääkään en vaihtaisi pois tästä kokemuksesta. Olen saanut tehdä laajasti erilaisia markkinoinnin tehtäviä ja päässyt itsenäisesti toteuttamaan omia ideoitani.

Traineet oikeissa ja vastuullisissa tehtävissä

Maria pitää todella tärkeänä, että Rantalaisella aidosti pyritään ohjaamaan traineet tehtäviin, joissa he viihtyvät.

– Oman taustani ja koulutukseni takia pääsin trainee-ohjelman myötä markkinoinnin tehtäviin.  Trainee-ohjelmassa pääsin tekemään juuri niitä asioita, jotka minua kiinnostavat.

Maria kokee, että Rantalainen on työpaikka, jossa hän haluaa kehittyä ja kasvaa ammatillisesti myös jatkossa.

– Olen todella tyytyväinen tilanteeseeni, sillä saan tehdä mielenkiintoisia töitä kannustavassa työyhteisössä Rantalaisella Helsingissä. Oma esimieheni on huippu tyyppi, jolta saan vapautta ja vastuuta sopivassa suhteessa. Haluan ehdottomasti työskennellä Rantalaisella myös jatkossa ja kehittää organisaatiotamme eteenpäin. On todella hienoa, että Rantalaisella uskotaan nuoriin ja annetaan mahdollisuus tulla mukaan kehittämään alaa.

RAN Trainee -ohjelma tukee käytännön oppimista

RAN Trainee -leirit Maria koki todella hyödyllisiksi. Jokainen koulutuspäivä oli mietitty tarkasti tukemaan traineiden työtä toimistoilla. Mielenkiintoiset koulutukset yhdistettynä vapaa-ajan viettoon trainee-porukan kesken tekivät kokemuksesta ikimuistoisen.

– Meitä oli tiivis porukka ja olimme kaikki samassa tilanteessa aloittaessamme uudessa työpaikassa. Saimme todella monipuolisia koulutuksia eri aiheista sekä digitalisaation vaikutuksista. Trainee-leirien jälkeen oli helppo toimia omalla kotitoimistolla ja vaihtaa ajatuksia omista kokemuksista muiden traineiden kanssa.

Urapolku Rantalaisella

Traineet koulutetaan ja ohjelman tavoitteena on, että Rantalainen löytää parhaat tekijät heille oikeisiin tehtäviin. Traineista tehdään Rantalaisen tulevaisuuden tekijöitä.

– Viimeinen kulunut vuosi on ollut todella mielenkiintoinen, sillä olen oppinut valtavasti uutta ja päässyt osaksi kannustavaa työyhteisöä. Tällä hetkellä toimin Rantalaisella markkinointikoordinaattorina ja näen Rantalaisen työpaikkana, jossa haluan jatkossakin oppia uutta ja omalla panoksellani kehittää yritystä eteenpäin.

Jos haluat lisätietoa Rantalaisella avoimina olevista työpaikoista, tilaa Rantalaisen uutiskirje, joka lähetetään kuukausittain!