Marko Wahlsten on ollut vuodesta 1994 asti mukana äitinsä perustamassa Salossa ja Paimiossa toimivassa tilitoimistossa. Sukupolvenvaihdos tapahtui 2009 ja sen myötä käynnistyi voimakkaampi kasvu.

Kesäkuussa 2016 Marko löi hynttyyt yhteen Rantalaisen kanssa.

Miten päädyit yhteistyöhön Rantalaisen kanssa?

– 25 hengen toimistossamme riitti vielä kasvuhaluja. Pohdin kasvun ja eteenpäin pääsemisen keinoja.

– Keskustelut yhteisistä mahdollisuuksistamme alkoivat Rantalaisen Kimmo Martikaisen kanssa ja kestivät runsaan puoli vuotta. Tuntui, että Rantalaisella on samanhenkisiä ihmisiä, joiden kanssa näkemykseni kohtasivat  siitä, miten tilitoimistotyötä pitäisi viedä eteenpäin. Myös arvoni ovat samalla linjalla Rantalaisen kanssa, koska Rantalainen on perheyritys ja toimii paikallisesti.

– Lopulta päädyimme yhteistyömalliin tai yhteisyritykseen, jossa Rantalaisen Salon, Someron, Perniön, Kemiön ja Taalintehtaan toimistot ja minun toimistoni yhdistyivät. Olen itse täyspäiväisesti mukana toiminnassa.

Ajatuksesi ennen yhteistyön aloittamista?

– Ennen yhdistymistä mietin, miten asiakkaat ja yhteistyökumppanit reagoivat. Toiminta-alueellamme Salossa ja Paimiossa meillä oli vahva brändi ja nyt mentiin isommaksi.

Miten sitten kävi?

– Asiakasvastaavat ja avainhenkilöt säilyivät murroksessa. Pääsääntöisesti on mennyt tosi hyvin.

– Alkuun oli hassua, kun ei ollut pomo enää itse. Kuitenkin ajattelin, että vihdoinkin saan apua ja helpotusta HR-asioiden hoidossa ja johtamiseen.

– Nyt tukea ja keskustelukumppaneja tulee oikeista paikoista ja oikeista asioista voi keskustella niiden oikeilla nimillä. Jos jotakin menetelmää on testattu toisella toimipaikalla, niin sitä voidaan soveltaa meillä. Toiminnan kehittämiseksi ei enää itse tarvitse keksiä kaikkia uusia tapoja tai tehdä turhaa testausta.

Mitä yhteistyömalli on antanut sinulle?

– Jos kaipaa kaveria asioiden eteenpäin viemiseksi, kannattaa miettiä olisiko tällainen sopiva ratkaisu. Vaikka päätäntävallan joutuu jakamaan, saa kuitenkin enemmän tukea päivittäiseen tekemiseen. Minua ei ole kirpaissut, etten voi itse päättää kaikesta, olen lähinnä tyytyväinen apuun.

– Yhteisyrityksen kautta on tullut hyviä juttuja minulle, ryhtiä johtamiseen ja sellaisia asiakkuuksia, joita ei olisi tullut ilman tätä toimintamallia. Vaikka olimmekin isokokoinen tilitoimistoksi, niin ei vielä tarpeeksi vakuuttava kaikille toimijoille. Pienistä pidetään toki vieläkin huolta, mutta saimme sitä kasvua mitä halusimmekin.

Tutustu Rantalaisen Järkiliitto-kampanjaan kampanjasivulla. Kampanjan tarkoituksena on tarjota suomalaisille tilitoimistoyrittäjille mahdollisuutta kehittää omaa toimintaansa yhdessä Rantalaisen kanssa.