Palvelujohtaja Raija Luostarinen Rantalaisen palkkapalveluista Lahdesta sanoo, että tilitoimistojen rooli yritysten palkkahallinnossa on koko ajan kasvamassa. Isot yritykset eivät ulkoista tilitoimistoille enää pelkästään palkanlaskentaa, vaan myös palkkahallintoa aina HR:ään asti.

– Se on nimenomaan asiakkaiden toiveesta lähtenyt suuntaus, hän korostaa.

Luostarisen johtama palkkapalvelu on vaativaan palkkahallintoon erikoistunut yksikkö Rantalaisella. Sillä on asiakkaana yli 400 yritystä tai muuta yhteisöä.

Luostarisen mielestä tilitoimiston palkanlaskija voisi olla yksi yrityksen henkilöstöjärjestelmän käyttäjistä esimiesten ohella.

– Palkanlaskija voi esimerkiksi tallentaa sovittuja tietoja yrityksen HR-järjestelmään sekä tarkastaa ja valvoa, että muiden tallentama aineisto on valmista siirrettäväksi palkkoihin, hän sanoo.

Rantalainen miettii aina yhdessä asiakkaan kanssa, millaisen roolin palkanlaskija voi ottaa asiakkaan palkkahallinnossa.

Valmis palkkahallinnon konsepti

Linja-autojen koreja Lahdessa valmistava SOE Busproduction Finland Oy haluaa hoitaa henkilöstöhallintoaan ilman työlästä palkkahallintoa. Tämän takia yritys ulkoisti palkkahallinonta Rantalaiselle, joka on pysynyt hyvin mukana yrityksen kasvussa.

– Valitsimme palkkahallinnon yhteistyökumppaniksemme Rantalaisen, koska sillä oli valmis konsepti ja valmiit integroinnit tietojärjestelmiin, toteaa SOE Busproductionin talous- ja henkilöstöpäällikkö Satu Sapattinen.

Koko artikkelin SOE Busproductionin ja Rantalaisen yhteistyöstä voit lukea täältä: SOE Busproduction

Joustavaa ja täsmällistä palkkahallintoa

Suomen kolmanneksi suurin päiväkotioperaattori Norlandia-päiväkodit aikoo kasvaa niin paljon kuin markkinat antavat myöten. Työvoimavaltaisen päiväkotitoiminnan palkkahallinto vaatii tilitoimistolta riittäviä resursseja ja kykyä joustaa.

– Vaikka valtaosa työntekijöistä on kuukausipalkkaisia, joka kuukausi suurella osalla työntekijöistä on sellaisia euromääräisiä muutoksia palkkatiedoissa, joiden täytyy näkyä palkkalaskelmalla, sanoo Norlandia-päiväkotien talousjohtaja Eila Hassinen.

Rantalainen hoitaa Norlandian palkanlaskennan lisäksi myös kaikkien Kela-korvauksien hakemisen asiakkaan puolesta. Näin Norlandialla säästyy paljon rahaa, kun hakemukset tehdään määräajassa.