Tamperelainen Mikko Wäck haki mukaan RAN Trainee III -ohjelmaan kesällä 2016. Harjoitteluohjelman ilmoituksen hän huomasi Facebookista. Mikkoa kiinnosti harjoitteluohjelman kuvauksessa sen myyntihenkisyys.

– Minua kiinnostaa ohjelmistot ja niiden myynti. On hienoa päästä auttamaan yrittäjiä ja kehittämään heidän liiketoimintaansa nykyaikaisten taloushallinnon ohjelmistojen myötä. Tavoitteenani on jossain vaiheessa päästä mukaan SAP-projekteihin, Mikko toteaa.

Mikko opiskelee tällä hetkellä kauppatieteitä Tallinnan yliopistossa ja on muutamaa kurssia vaille valmis kauppatieteiden kandidaatti. Myyntikokemusta hänellä on useammasta eri yhtiöstä IT- ja rahoitusalalta. Vapaa-aikana Mikko käy kuntosalilla ja pelaa sulkapalloa.

Asiakaspalvelijan roolissa korostuvat vuorovaikutustaidot

Harjoitteluohjelman jälkeen Mikko on jatkanut Rantalaisen Hämeenlinnan toimistolla palveluasiantuntijana. Mikon toimenkuvaan kuuluu mm. sähköisen taloushallinnon käyttöönotot nykyisille asiakkaille, ohjelmistokoulutukset ja ohjelmistotukeen liittyvät asiakaspalvelutyöt. Kanta-hämäläisten yritysten lisäksi Mikko on päässyt ”sähköistämään” yrityksiä Uudenmaan ja Pirkanmaan alueilla.

– Selvitän asiakkaidemme tarpeita ja tarjoan heidän tarpeisiinsa sopivia sähköisen taloushallinnon palveluja. Mikäli asiakas päätyy ottamaan esimerkiksi Fivaldi-ohjelmiston käyttöön, minä teen asiakkaan kanssa sopimukset ja koulutan ohjelmiston käyttöön, Mikko kertoo.

Mikon mukaan hänen toimenkuvassaan korostuvat vuorovaikutustaidot.

– On tärkeää, että asiakaspalvelija osaa esittää asiansa ymmärrettävästi ja selkeästi. Omia vuorovaikutustaitojaan pitää myös pystyä kehittämään asiakkailta saamansa palautteen perusteella.

Sopivan haastavia töitä

Taloushallintoala on pitkään ollut murroksessa ohjelmistojen ja automaation lisääntymisen myötä. Monet yrittäjät kuitenkin pysyttelevät tiukasti paperikirjanpidossa, vaikka muutos toisikin tehokkuutta taloushallintoon. Mikko on nähnyt tämän ennen kaikkea mielekkäänä.

– Samaan aikaan haastavinta ja mukavinta on ollut tavata asiakkaita. Olen päässyt tutustumaan useisiin eri toimialoihin ja huomannut, millaiset asiat ovat kullekin yrittäjälle tärkeitä. Monella yrittäjällä on paljon ennakkoluuloja sähköistä taloushallintoa kohtaan, mikä on tehnyt työstäni sopivaan haastavaa, Mikko kertoo.

Kattava perehdytys antoi mahdollisuudet harjoittelussa menestymiseen

RAN Trainee -ohjelman perehdytys on useamman kuukauden mittainen. Perehdytys pitää sisällään sekä yhtiön yhteisten linjojen läpikäyntiä, että kouluttautumista tehtävään, johon kukin harjoittelija haluaa erikoistua. Koulutuspäiviä järjestetään ympäri Suomea.

– Minulla oli heti harjoittelun alusta lähtien sellainen tunne, että meihin panostetaan paljon. Työt olisivat olleet paljon haastavampia ilman hyvää perehdytysapua. Itse olen saanut apua myös oman toimistoni väeltä aina, kun on tullut vastaan hankaluuksia, Mikko toteaa.

 Jos haluat lisätietoa Rantalaisella avoimina olevista työpaikoista, tilaa Rantalaisen uutiskirje, joka lähetetään kuukausittain.