Webhelp Finland Oy:n (ent. GoExcellent Finland South Oy) henkilöstöpäällikkö Tiina Santala uskoo, että tilinauha älypuhelimessa kannustaa nuoria työntekijöitä perehtymään paremmin palkkalaskelmaan.

Webhelp Finland Oy:n henkilöstöpäällikkö Tiina Santala sanoo, että mPalkasta on tullut hämmästyttävän paljon positiivista palautetta työntekijöiltä, jotka kannustavat yhtiön intrassa toisiaan sovelluksen käyttöön.

– Sellaista kirjeenvaihtoa ei käydä normaalisti intrassamme.

Asiakaspalveluita, telemarkkinointia ja teknisen tuen palveluita tarjoava Webhelp maksaa Suomessa noin 170 palkkaa kuukaudessa. Työntekijöiden keski-ikä on hiukan alle 30 vuotta. Yritys on käyttänyt verkkopalkkalaskelmaa viimeiset kolme vuotta. Paperilaskelmista se luopui jo yli viisi vuotta sitten.

Santala ajatteli heti Rantalaisen kehittämästä palkkalaskelman mobiilisovelluksesta kuullessaan, että se saattaisi olla keino saada nuoret tutustumaan paremmin palkkalaskelmiinsa.

Hän arvioi, että neljä viidesosaa henkilöstöstä ei tarkista palkkalaskelmaansa, vaikka yhtiö maksaa pääsääntöisesti muita kuin kiinteitä kuukausipalkkoja.

– Luotetaan kummasti siihen, että kaikki on laskettu aina oikein. Virheiden nopea korjaaminen olisi kuitenkin myös työnantajan etu.

Webhelpillä palkkalaskelman mobiilisovellusta käyttää noin kuusikymmentä työntekijää.

Uusi käyttäjä tarvitsee henkilötunnuksen ja PIN-koodin, joka on Santalan takana. Hän saa PIN-koodit puolestaan Rantalaisen palkanlaskijalta. Käyttäjä voi vaihtaa PIN-koodin itse myöhemmin.

Palkkadata myös vieraskielisenä

Sovellusasiantuntija Sami Kuronen Rantalaiselta kertoo, että vuoden alussa lanseerattu mPalkka on nyt käytössä yli kuudellakymmenellä yrityksellä. Niillä on työntekijöitä muutamasta hengestä useampaan sataan.

– mPalkan tarjonta aloitettiin Rantalaisen Palkkapalvelusta Lahdesta sekä Hämeenlinnan ja Järvenpään toimistoista, joissa palkat lasketaan Personec W -ohjelmalla. Lähitulevaisuudessa mPalkka on käytettävissä myös useamman muun Rantalaisen toimipaikan asiakkailla.

mPalkan iOS-sovellus iPhone-puhelimille otettiin käyttöön huhtikuussa. Samalla Android-sovellusta päivitettiin niin, että mobiililaskelmassa palkkatiedot – otsikot ja selitykset – tulevat näkyviin sillä kielellä, jolla palkka on laskettu. Lisäksi helpotettiin navigointia uudella valikolla ja oikoreitillä palkkalaskelmien arkistoon. 

15.9.2016 julkaistun TILIPOSTI & Palkka 2/2016 -lehden artikkeli. Lue koko lehti tästä!