Rantalainen on päivittänyt toimeksiantosopimustensa yleiset sopimusehdot (TAL2018). Samalla toimeksiantosopimukset on päivitetty vastaamaan EU:n tietosuoja-asetusta. Uusi toimeksiantosopimus sisältää erillisen tietosuojasopimuksen, jossa määritellään, miten henkilötietoja käsitellään Rantalaisen ja sen asiakkaiden välillä.

Niiden asiakkaiden, jotka eivät ole vielä tehneet uutta toimeksiantosopimusta, kannattaa tehdä se mahdollisimman pian, koska vanhat sopimusehdot eivät ole linjassa EU:n tietosuoja-asetuksen kanssa. Asetus tuli voimaan toukokuun lopussa.

− Asiakasorganisaatio on palkka-asioissa tietosuoja-asetuksen tarkoittama rekisterinpitäjä, joka vastaa yksin mahdollisista ongelmista ja seuraamuksista, jos se ei ole allekirjoittanut tietosuojasopimusta Rantalaisen kanssa, sanoo lakiasiainjohtaja Kimmo Martikainen Rantalaiselta.

Sopimuspäivitys allekirjoitetaan ensisijaisesti sähköisesti pankkien verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Lisätietoja antavat Rantalaisen yhteyshenkilöt, asiakkuusjohtajat ja palvelupäälliköt. Sopimusten sisältöön voi tutustua etukäteen verkossa osoitteessa www.rantalainen.fi/gdpr.