Mitä kaikkea liiketoiminnan aloittaminen Venäjällä vaatii? Maailmanpankin listauksen mukaan Venäjä on maailman neljänneksikymmenenneksi helpoin maa tehdä bisnestä. Suomi on samassa listauksessa sijalla 13.

Rantalaisen kansainvälinen tiimi on helpottanut ulkomaalaisten yritysten liiketoiminnan suunnittelua ja käynnistämistä Venäjällä julkaisemalla aiheesta käytännönläheisen oppaan yhdessä asianajotoimisto MK-LAW Oy:n kanssa.

Oppaan julkaiseminen tuli ajankohtaiseksi, kun Rantalainen perusti oman tytäryrityksen Pietariin syksyllä 2016 ja kartoitti samalla aloittavien yritysten ongelmakohtia Venäjällä.

– Venäjän kielellä löytyy hyviä oppaita liiketoiminnan aloittamisesta Venäjällä, mutta suomeksi ja englanniksi tiedot ovat hajallaan eri paikoissa, sanoo liiketoimintajohtaja Jussi Ala-Risku Rantalaiselta Helsingistä.

Liiketoiminnan aloittaminen Venäjällä -aloitusopas on julkaistu englanniksi ja siitä käy hyvin ilmi, miten Venäjän lainsäädäntö ja käytännöt eroavat vastaavista eurooppalaisista. Venäjällä esimerkiksi kaikki palkat lukuun ottamatta osa-aikaisia työsopimuksia maksetaan edelleen kaksi kertaa kuukaudessa. Myös arvonlisäverovelvollisena toimiminen on Venäjällä huomattavasti työläämpää kuin Suomessa.

Ala-Risku sanoo, että Venäjällä liiketoiminnan pitää olla hyvin dokumentoitua ja kaikesta pitää olla tositteet arkistoituina. Helpotusta byrokratiaan on kuitenkin tuonut se, että nykyään tositteet voi säilyttää sähköisessä muodossa.

Lataa ilmainen opas tästä linkistä: Starting a business in Russia ja tutustu myös Rantalaisen kansainvälisiin palveluihin: Kv-palvelut.