AM Security Oy

AM Securitylle on tärkeää toiminnanohjauksessa, että sen varastohallinta on erinomaisella tasolla ja talouslukujen avulla pystytään luotettavasti ohjaamaan yrityksen toimintaa haluttuun suuntaan.

Haaste

Yhtiön liiketoiminta edellyttää tehokasta toiminnanohjausta aina varastonhallinnasta luotettavaan talouden seurantaan. Yhtiöllä on myös tavoitteena yhdenmukaistaa taloushallinnon ja toiminnanohjauksen prosesseja siirtymällä käyttämään Microsoft NAVIa ensin emoyhtiössä ja sitten tytäryhtiössä. Yhtiön talouden seurannan, toiminnanohjauksen ja ohjelmisto-osaamisen tarpeet edellyttävät toimintaa luotettavan ja asiantuntevan tilitoimiston kanssa.

Ratkaisu

Rantalaisesta AM Security on löytänyt taloushallinnon kumppanin, joka pystyy palvelemaan yhtiön moninaisia talouden ohjauksen tarpeita. Rantalaiselta löytyy tarvittavaa toiminnanohjausjärjestelmien osaamista sekä taloushallinnon asiantuntijuutta, jonka avulla tuottaa ja analysoida talouden lukuja luotettavasti asiakkaan liiketoiminnan tueksi.

Turvaurakoitsija panostaa toiminnanohjaukseen

Tekninen kehitys turvaliiketoiminnassa on niin nopeaa, että jo pelkästään yksi kameramalli voi olla puolen vuoden päästä vanhanaikainen. Digitalisaatio on tuonut alalle myös paljon uusia toimijoita, kuten erilaisia kulunvalvontajärjestelmiä toteuttavia ohjelmistotaloja. Lisäpaineita aiheuttavat ulkomaiset toimijat hinnoillaan.

− Asiakkaita pitää pystyä palvelemaan laaja-alaisesti, jotta kehityksessä pysyy mukana, sanoo AM Securityn toimitusjohtaja Kari Järvinen.

Turussa pääkonttoria pitävä, mutta valtakunnallisesti toimiva AM Security harjoittaa turvaurakointia ja turva-alan tukkukauppaa. Yhtiö on erikoistunut sähköisiin turvajärjestelmiin. Konserniin kuuluu myös perinteisempään lukitustoimintaan keskittynyt tytäryritys AM Lukkoasema.

AM Security ei valmista itse tuotteita lukuun ottamatta porttiautomatiikkaa. Yhtiön portti- ja puomikoneistoja kootaan Turussa.

− Turkulaisina olemme tietenkin ylpeitä Meyerin Turun telakan laivoihin tekemistämme turvaratkaisuista, Järvinen sanoo väheksymättä silti yhtään esimerkiksi isojen asuinkerrostalojen lukituksen suunnittelua ja toteutusta.

”Talouslukujen avulla pitää pystyä luotettavasti ohjaamaan yrityksen toimintaa haluttuun suuntaan.”

Yhtenäiseen järjestelmään

AM Securityllä on ollut kaksi toiminnanohjausjärjestelmää loppuvuodesta 2014 lähtien. Emoyhtiö on käyttänyt Microsoft Dynamics NAVia jo pitkään. Sen ”isoveli” Microsoft Dynamics AX tuli konserniin yrityskaupan myötä, kun AM Security osti G4S Suomen lukkoasemat.

Emoyhtiö on hoitanut itse oman taloushallintonsa, mutta tytäryritys AM Lukkoaseman kirjanpito ja palkanlaskenta on ulkoistettu Rantalaisen Turun toimistolle, joka tekee myös konsernitilinpäätöksen. Rantalainen hoitaa lisäksi tytäryrityksen laskujen maksatuksen, maksuvalvonnan ja välittää toimipisteiden laatimat myyntilaskut eteenpäin.

AM Lukkoaseman varastohallinta, käyttöomaisuuden hallinta ja myyntilaskutus toimivat Dynamics AX:llä. Ostolaskujen kierrätykseen ja maksatukseen on käytetty toista ohjelmaa, josta laskut on siirretty kirjanpitoa varten AX:ään.

Viime vuonna AM Security päätti siirtyä Dynamics NAVin käyttöön koko konsernissa. Järjestelmä on tarkoitus ottaa käyttöön vaiheittain: ensin emoyhtiössä ja vasta sitten tytäryrityksessä.   

− Harkitsimme myös Dynamics AX:ää toisena vaihtoehtona, mutta se on kuitenkin meitä selkeästi suurempien, kansainvälisesti toimivien yritysten järjestelmä, Järvinen sanoo.

AM Securitylla on Pohjoismaiden suurin turva-alan tukkuvarasto Turussa, ja sille on tärkeää, että varastohallinta on erinomaisella tasolla. Järjestelmävaihdoksessa myös kentällä toimivat asentajat otetaan mukaan sähköiseen toiminnanohjaukseen. Raportoinnissa konserni siirtyy Microsoft Power BI:n käyttöön.

− Toiminnan läpinäkyvyyden kannalta on tärkeää, että meillä on sama toiminnanohjausjärjestelmä käytössä koko konsernissa, Järvinen sanoo.

Taloushallinnolta hän odottaa, että sen tuottamien numeroiden avulla voi luotettavasti ohjata yrityksen toimintaa haluttuun suuntaan.

www.amsecurity.fi

(Julkaistu 9.1.2018 Tiliposti-lehdessä, kuvassa AM Securityn toimitusjohtaja Kari Järvinen)

Tietoisku

40 milj. euroa

Liikevaihto 2016, josta AM Lukkoaseman osuus 17,2, milj. euroa

194

Työntekijää, joista AM Lukkoasemalla 90

70

Jälleenmyyjänä toimivaa partnerliikettä