Virpi Ahonen, kirjanpitäjä

Virpi Ahonen

Palvelua yli 25 vuoden kokemuksella

Virpi Ahonen siirtyi tämän vuoden keväällä Rantalaisen palvelukseen, kun konserni osti mikkeliläisen Tilisavotta Oy:n. Virpi oli yrityskauppaan mennessä toiminut kirjanpitäjänä saman katon alla jo puolet elämästään eli 25 vuotta. Vapaa-ajallaan hän ulkoilee mielellään luonnossa ja käy säännöllisesti kuntosalilla, iltaisia lukutuokioita unohtamatta.

Pieksämäeltä kotoisin oleva Virpi opiskeli paikallisessa kauppaoppilaitoksessa ja valmistui merkonomiksi 1984. Perusopintojen lisäksi Virpi kävi atk-erikoiskurssin samaisessa oppilaitoksessa ja oppi ohjelmoinnin sekä erilaisten ohjelmien käyttöä. KLT-tutkinnon hän suoritti vuonna 1996.

Virpi aloitti uransa pieksämäkeläisessä tilitoimistossa. Ensimmäinen työ koostui erilaisista kirjanpitotehtävistä sekä asiakirjojen ja rakennussuunnitelmien kopioinnista. Hän toimi myös toimiston atk-yhteyshenkilönä taloushallinnon ohjelmistotoimittajan kanssa. Näin Virpi pääsi hyödyntämään ja syventämään atk-opintojaan käytännössä.

Virpi vastaa tällä hetkellä Rantalaisella noin 20 asiakkaan taloushallinnon toiminnoista aina kirjanpidosta ja myyntireskontrasta palkanlaskentaan. Moni hänen asiakkaistaan on ammatinharjoittajia, mutta joukkoon mahtuu myös tuotantolaitoksia ja kaupanalan yrityksiä. Kirjanpidon ja palkanlaskennan lisäksi Virpin työnkuvaan kuuluvat erilaiset toimiston sisäiset neuvontatyöt.

Haasteena tulevaisuuden tuomat vaatimukset

Tilitoimistoalan toimintaympäristö muuttuu jatkuvasti laskentatoimen, lainsäädännön ja työvälineiden osalta, joten jatkuva itsensä kehittäminen sekä uuden tiedon ja toimintatavan hyödyntäminen asiakaslähtöisesti on haastavaa.

– Tärkeää työssäni on auttaa yrittäjää kaikissa yritystoimintaan liittyvissä kysymyksissä. Mikäli tietoa ei itselläni ole, opastan asiakkaan sopivan asiantuntijan luokse, Virpi toteaa.

Virpin mielestä yhteistyö Rantalaisen kanssa auttaa yrittäjää pysymään paremmin ajan tasalla taloushallinnon saralla. Tässä on avainasemassa Rantalaisen tiimityötapa.

– Tilitoimistollamme asiakasvastuullinen kirjanpitäjä saa tukea tiimityöpariltaan. Pienessä toimistossa on mahdollista keskustella kaikkien kanssa milloin vain tai viikoittaisissa palavereissa. Tilitoimiston vetäjältä, toimitusjohtajalta, saadaan tukea asiakastyön hoitamiseen sekä ideoita toiminnan tai oman työn kehittämiseen, Virpi mainitsee.

– Tulevaisuudessa tilitoimistoala on hyvin kilpailtua ja rutiinitoiminnot automatisoituja, jolloin työ on enemmän konsultoivampaa. Tulevaisuuden asiakastöissä korostuvat erilaiset taloushallinnon kehittämisen haasteet, joihin me pyrimme löytämään ratkaisuja yhdessä asiakkaidemme kanssa, Virpi avaa ajatuksiaan taloushallinnon tulevaisuudesta.