Katriina Marjamäki, kirjanpitäjä

Katriina Marjamäki, kirjanpitäjä

Aktiivinen toimija

Katriina Marjamäki on syksyllä 2012 Seinäjoen ammattikorkeakoulusta valmistunut tradenomi, joka päätyi työharjoittelun kautta nykyiseen Rantalaisen Seinäjoen toimistoon kirjanpitäjäksi. Katriinalla on kirjanpitoasiakkaita laidasta laitaan, minkä lisäksi hän avustaa tilintarkastuksissa. Harjoittelusta alkanut polku on ollut antoisa, kun kasvu harjoittelijasta asiantuntijaksi on tapahtunut työn kautta tutussa ympäristössä.

Vapaa-ajalla Katriina on mukana Nuorkauppakamarin toiminnassa erilaisissa vastuutehtävissä. Hän pitää myös matkustelusta. Aktiivisen harrastuselämän vastapainoksi Katriina rentoutuu tekemällä erilaisia käsitöitä kuten pitsinnypläystä.

Tiedonjano on kehityksen vaatimus

Työssään Katriina näkee haasteena jatkuvan muutoksen niin lainsäädännön kuin toimintatapojen ja -välineidenkin saralla.

– Ajankohtaista tietoa saa paljon alan uutiskirjeiden ja lehtien kautta, mutta oma-aloitteinen tiedonhaku on erittäin tärkeää, sillä kaikkea ei voi muistaa ulkoa, Katriina pohtii haasteiden selättämistä.

Vaikka Seinäjoen toimisto on ollut vasta pari kuukautta osa Rantalainen konsernia, Katriina näkee yhdistymisen etuna asiantuntijaverkoston laajenemisen sekä yhteisen halun kehittyä.

– Kiireen keskellä työtä helpottavat modernit työvälineet sekä hyvä työilmapiiri. Parasta on se, että tuntee työkaverit ja heiltä voi aina kysyä neuvoa, Katriina kuvailee.

Katriinan tulevaisuuden tavoitteena on suorittaa KLT-tutkinto ja kehittää omaa osaamistaan.

– Tämä on ala, jossa ei koskaan voi tietää liikaa. Aina on opittavaa, hän naurahtaa.