Rantalainen ja Agripolku yhteistyöhön

Rantalainen ja maaseudun talouslaskentapalveluja tuottava Agripolku ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Yhteistyön myötä Agripolku täydentää Rantalaisen maatalouden palveluihin liittyvää osaamista. Sopimus varmistaa myös nykyaikaisten taloushallinnon palveluiden saatavuuden Agripolun kirjanpitoasiakkaille.

– Haluamme kehittyä lähivuosina maatalousyrittäjien ykköskumppaniksi, jolta yrittäjä voi kysyä kaikkia talouteen liittyviä palveluja. Oli kyse sitten kirjanpidosta, maatilan yhtiöittämisestä tai EU-tukihakemusten laatimisesta, Agripolun kanssa voimme yhdessä nämä palvelut tuottaa, toteaa Rantalainen Oy Länsi-Suomen toimitusjohtaja Anna Suominen.

Maatalouden talouspalveluja yli 15 vuoden kokemuksella

Agripolku-yrittäjällä Hannu Ala-Haavistolla on yrittäjäkokemuksen lisäksi noin 15 vuoden kokemus maataloushallinnosta. Hän on työskennellyt mm. MMM Tietopalvelukeskuksessa, Maa- ja metsätalousministeriössä sekä Maaseutuvirastossa. Hannulla on myös kokemusta käytännön maataloudesta  veljensä nykyisin omistamalta sukutilalta, joka on erikoistunut sianlihantuotantoon.

Yrityksen palveluihin kuuluvat liiketoimintasuunnitelmat, kassabudjetointi, maksuvalmius- ja investointilaskelmat, viljelysuunnitelmat, EU-tukihakemukset ja kotieläinten ympäristöluvat. Lisäksi Agripolku tarjoaa apua yhtiöittämisselvitysten tekoon ja maatilojen verosuunnitteluun.

Neuvo 2020 -ohjelma maatalousyrittäjien tukena

Ala-Haavisto valittiin tänä vuonna mukaan Neuvo 2020 -ohjelmaan, jonka kautta maatalousyrittäjä voi pyytää neuvontaa mm. ympäristökysymyksiin, luomutuotantoon ja eläinten terveysasioihin liittyen.

– Ohjelmassa maatalousyrittäjällä on mahdollisuus käyttää yhteensä 7000 euron arvosta neuvontaa neljän vuoden aikana. Tulevana syksynä ohjelma laajenee myös talousneuvonnan puolelle, mitä varten olen lähtenyt mukaan ohjelmaan, Ala-Haavisto kertoo.

Lisätietoa Agripolusta: http://agripolku.fi/

Lisätietoa Neuvo 2020 -ohjelmasta: https://www.proagria.fi/asiantuntijapalvelut/neuvo-2020

Agripolku: Hannu Ala-Haavisto, hannu.ala-haavisto@agripolku.fi tai 040 522 0512

Rantalainen Oy Länsi-Suomi: Anna Suominen, anna.suominen@rantalainen.fi tai 044 547 5785

Kuvassa Agripolku-yrittäjä Hannu Ala-Haavisto.