Sympa Oy

”Tarvitsimme asiantuntijan varmistamaan, että asiat taloushallinnossa tehdään oikein ja että ne sujuvat kaikissa yksiköissämme.”


Kasvuyritys käyttää controller-palveluita taloushallinnon johtamiseen

Lahtelainen teknologia-alan kasvuyritys Sympa Oy haki lisää asiantuntemusta ja vastuunkantoa taloushallinnon konserniohjaukseen Rantalaisen controller-palveluista.

Lahtelainen perheyritys Sympa Oy kehittää ja myy pilvipalveluna toimivaa henkilöstöhallinnon tietojärjestelmää, jolla on käyttäjiä yli 50 maassa.

Yritys on kasvanut ja kansainvälistynyt nopeasti ja hakee entistä voimakkaampaa kasvua ulkomailta. Sympalla on jo tytäryhtiöt Hollannissa ja Ruotsissa ja lisäksi toimistot Tanskassa, Norjassa ja Sveitsissä.

Loppuvuodesta 2016 Sympan kasvua on myös vauhdittanut vähemmistöosakkaana pohjoismainen pääomasijoittaja Alfvén & Didrikson. Yritys on erikoistunut teknologian-alan kasvuyritysten rahoittamiseen.

Sympalla on vahvaa talousosaamista hallituksessaan, mutta se tarvitsi arjen taloushallinnon johtamiseen lisää asiantuntemusta ja vastuunkantoa.

– Oma aikani eikä enää osaamisenikaan riittänyt maayhtiöiden kirjanpidon johtamiseen tai konsernitilinpäätöksen suunnitteluun. Tarvitsimme asiantuntijan varmistamaan, että asiat taloushallinnossa tehdään oikein ja että ne sujuvat kaikissa yksiköissämme, sanoo Sympan toimitusjohtaja Keijo Karjalainen.

Sympalla oli ennestään hyviä kokemuksia tietohallinnon johtamisen ulkoistamisesta, joten se kääntyi kehittämistarpeissaan tilitoimistonsa puoleen Rantalaisella Lahdessa.

Asia ratkaistiin siten, että Rantalaisen asiantuntija Laura Järvinen ryhtyi Sympan osa-aikaiseksi controlleriksi loppuvuodesta 2015. Hän työskentelee päivän viikossa Sympalle.

Kuin yksi sympalaisista

Sympa pitää kaikkia sille jatkuvaa palvelua tuottavia sympalaisina. Järviselläkin on Sympan sähköpostiosoite, ja hän osallistuu henkilöstön kuukausi-infoihin.

Järvinen toimii talous- ja palkkahallinnon sekä tilintarkastajan yhteyshenkilönä Sympassa. Hän pitää yhteyttä tilitoimistoihin ulkomailla sekä valmistelee ja koordinoi tilipäätösten tekoa ja muuta talousraportointia tytäryhtiöiden ja emoyhtiöiden välillä. Emoyhtiön kirjanpidon ja palkanlaskennan hoitaa Rantalainen Lahdessa.

– Päivitän lisäksi konsernin kassavirtalaskelmat, hoidan konsernin sisäiset laskut ja talousasioita koskevan postin ja tilaan henkilökunnalle luotto- ja lounaskortteja eli teen kaikkea sitä, mitä omakin taloushallinnon henkilö tekisi yrityksessä, Järvinen sanoo.

Sympa Oy

  • Lahtelainen softatalo
  • Kehittää ja toimittaa pilvipalveluna toimivaa HR-järjestelmää.
  • Perustettu v. 2005
  • Perheyritys, jossa vähemmistöosakkaana pohjoismainen pääomasijoittaja Alfvén & Didrikson
  • Liikevaihto 2016 5,0 milj. euroa
  • Yli 60 työntekijää kuudessa maassa
  • Tytäryhtiöt Ruotsissa ja Hollannissa
  • www.sympa.com

Julkaistu 20.4.2017