Suomen Koripalloliitto

Suomen Koripalloliitto

”Rantalainen hoitaa kirjanpitomme ja palkanlaskennan. Teemme tiivistä yhteistyötä ja hommat toimivat hyvin. Rantalaisella on paljon kokemusta järjestötoiminnasta, mikä on hyvä. Suuri toimisto ei välttämättä ole halvin, mutta heillä on paljon asiantuntemusta, ja paikalla on aina joku tekemässä näitä töitä, mikä ei ole lainkaan selvää pienessä organisaatiossa kuten meillä” – Vesa Walldén, Suomen Koripalloliitto ry


Suomalainen koripallo nosteessa

Suomen Koripalloliittoon kuuluu yli 200 jäsenseuraa, joissa on yhteensä 16 900 eri-ikäistä lisenssiurheilijaa lapsista aikuisiin. Suurin yhteistyökumppani on valtio, joka jakaa liitolle tukea veikkausvaroista opetus- ja kulttuuriministeriön kautta.

Koripalloliiton tehtävänä on valtakunnallisen kilpailutoiminnan ja alueellisen sarjatoiminnan järjestäminen sekä kouluttaminen. Liitto kouluttaa ympäri Suomen niin valmentajia, erotuomareita kuin pelaajia.

– Lisäksi vastaamme yhdestätoista maajoukkueesta, jotka pelaavat vuosittain noin 150 maaottelua. Kaiken kaikkiaan Suomessa pelataan eri tasoilla noin 13 000 ottelua kauden aikana, kertoo luvuista Suomen Koripalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Walldén.

Suomalainen koripallo nousi kartalle viimeistään vuonna 2013, kun miesten maajoukkue ”Susijengi” pelasi loistavia otteluja EM-kisoissa Sloveniassa. Susijengi on viime vuosina nostanut koripallon suosiota Suomessa, sillä joukkue on pärjännyt hyvin kansainvälisissä kilpailuissa.

– Suomalaisen koripallon huomioarvo on noussut kansainvälisesti merkittävästi. Kotimaassa harrastajamäärissä on ollut selkeä nousu ja koripallo on nyt noteerattu isoksi lajiksi.

Uutta koko toimialalla on ollut erotuomaripalkkiojärjestelmän sähköistäminen ja käyttöönotto, jonka Rantalainen Oy toteutti. Kaikki erotuomarimaksut kulkevat nyt järjestelmän kautta.

– Lopputulos on ollut erittäin hyvä ja kaikki ovat tyytyväisiä, Walldén mainitsee.

www.basket.fi

Julkaistu 10.9.2015