Rahtarit ry

rahtarit ry 1

”Tilitoimistoyhteistyössä on tärkeää, että asiantuntijat ovat helposti tavoitettavissa ja heiltä saa apua nopeasti.”


Rahtarit ry halusi vertaisensa tilitoimistokumppanin

Rahtarit ry:n taloudenhoitaja Jaana Kettunen arvostaa tilitoimistossa osaamista ja ajantasaista tietoa. Hänestä on tärkeää, että tilitoimisto kouluttaa jatkuvasti henkilökuntaansa niin, että asiakas voi luottaa heidän tietoihinsa ja osaamiseensa.

Rahtareiden toimistosihteeri ja taloudenhoitaja Jaana Kettunen arvostaa sitä, että tilitoimiston asiantuntijat ovat helposti tavoitettavissa ja heiltä saa apua nopeasti.

Rahtarit ry on raskaan kaluston ammattikuljettajien ja kuljetusalan yrittäjien valtakunnallinen koulutus- ja vapaa-ajan järjestö. Se toimii ammattikuljettajia yhdistävänä ja ammatin arvostusta parantavana yhteisönä. Yhdistyksen toimipisteet sijaitsevat Mäntsälässä ja Tampereella.

Järjestö ulkoisti kirjanpidon ja palkanlaskennan Rantalaiselle pari vuotta sitten, kun sen pitkäaikainen kirjanpitäjä jäi eläkkeelle. Samalla Kettunen nimitettiin yhdistyksen taloudenhoitajaksi.

Ratkaisevia kriteereitä Rahtareiden tilitoimiston valinnassa olivat paikallisuus, asiantunteva palvelu ja kokemus isoista järjestöasiakkaista. Myös tilitoimiston koolla oli merkitystä. Etusijalla olivat pientä suuremmat tilitoimistot, joissa on riittävä varamiesjärjestelmä.

Rantalaisen hinnoittelua Kettunen piti kohtuullisena ja selkeänä. Tarjouksesta oli helppo selvittää, mitä eri palvelut maksavat.

Raportointi parani

Rahtarit aloitti taloushallintonsa sähköistämisen vuodenvaihteessa 2016−2017 siirtymällä ostolaskujen sähköiseen kierrätykseen.

Kettusen mielestä ostolaskujen sähköistäminen sujui jouhevasti. Erityiskiitoksen Kettunen antaa Rantalaisen kirjanpitäjä Anu Aallolle Orimattilassa. Hän ratkaisi ohjelman käyttöönottoon liittyneet ongelmat nopeasti niiden laadusta rippumatta.

Kettusen mukaan sähköistäminen on nopeuttanut ostolaskujen kiertoa. Myös talouden seuranta on helpottunut.

– Raportit saadaan ajantasaisina sekä entistä monipuolisempina ja selkeimpinä suoraan hallitukselle. Kokouksissa ostolaskut voidaan tarvittaessa selvittää näytöllä, kun ne piti ennen kaivaa mapeista.

Rahtareiden myyntilaskutus on pääasiassa jäsenlaskutusta, joka hoidetaan Rahtareiden jäsenpalvelutoimistolta Tampereelta. Rahtareilla on lähes 29 000 jäsentä. Myynneistä toimitetaan kuukausittain sähköpostilla kooste tilitoimistoon tositeliitteineen.

Rahtarit otti vastikään matkalaskujen teossa käyttöön älypuhelimissa toimivan eTasku-mobiilisovelluksen. Sillä tehdyt matkalaskut menevät hyväksynnän jälkeen suoraan palkanlaskijalle Rantalaisella.

Rahtarit ry

  • Raskaan kaluston ammattikuljettajien ja kuljetusalan yrittäjien valtakunnallinen koulutus- ja vapaa-ajan järjestö
  • Perustettu v. 1973
  • Jäseniä lähes 29 000, joista naisia 5 %
  • Seitsemän työntekijää (kevät 2017)
  • Järjestön toimisto ja koulutustilat sijaitsevat Rahtarikeskuksessa Mäntsälässä
  • www.rahtarit.fi

Julkaistu 20.4.2017