Illume

LordiSokurov

”Elokuva-alan taloushallinnossa on omat erityispiirteensä, joudumme esimerkiksi pitämään projektikohtaista kirjanpitoa. Arvostamme sitä, että meillä on kumppanina tilitoimisto, joka tuntee alan ja sen erityispiirteet. Rantalaisella on keskitytty elokuva-alan taloudenpidon osaamiseen, mikä on meille tärkeää” – Pertti Veijalainen, Illume


DOKUMENTTIELOKUVIEN TUOTTAJA ILLUME

Vuonna 1987 perustettu Illume Oy on dokumenttielokuviin erikoistunut tuotantoyhtiö, jonka yksi perustaja on toimitusjohtaja Pertti Veijalainen, alun perin elokuvakuvaaja itsekin. Illume tuottaa elokuvia ja tv-sarjoja sekä teatterilevitykseen että televisioon.

– Tuotantoyhtiönä ostamme elokuvaideoita ja jalostamme niitä yhdessä ohjaajien kanssa. Hoidamme levityksen kotimaisille ja kansainvälisille markkinoille sekä hankimme tuotannolle rahoituksen. Itse elokuvan tekevät taiteilijat, Veijalainen valottaa toimintaa.

Illumen tietoisena tavoitteena on ollut viimeiset 3-4 vuotta kasvu kansainvälistymisen avulla ja laajentamalla tuotantoa fiktioelokuviin. Kansainväliseen kasvuun pyritään tekemällä yhteistuotantoelokuvia eri maissa toimivien tuotantoyhtiöiden kanssa ja hankkimalla projekteihin kansainvälistä rahoitusta ja levitys. Yksi esimerkki kansainvälisestä yhteistuotannosta on elokuva ”Sokurovin ääni”, joka tehtiin yhteistyössä virolaisen ja saksalaisen tuotantoyhtiön kanssa. Levityksen hoitaa ranskalainen yhtiö.

– Yhteistuotantoa oli myös syksyllä 2014 teattereihin tullut Lordi-elokuva ”Monsterimies”, jonka YLE esitti televisiossa tämän vuoden tammikuussa, Veijalainen mainitsee. Illume on toimintansa aikana tuottanut yli sata elokuvaa. Yrityksessä halutaan tehdä elokuvia, jotka ovat kiinnostavia, hauskoja ja herättävät yhteiskunnallista keskustelua. Vuosittain tuotetaan kolmesta viiteen elokuvaa.

www.illume.fi

Julkaistu 18.5.2015