Betonipumppaus Raunio & Roine Oy

Betonipumppaus Raunio 1

”Sähköiseen taloushallintoon olisi kannattanut vaihtaa jo paljon aiemmin.” – Tapani Roine, Betonipumppaus Raunio & Roine Oy


Sähköinen taloushallinto yllätti positiivisesti

Orimattilalaisilla betonialan yrittäjillä Tapani Roineella ja Kimmo Sallisella kynnys siirtyä sähköiseen taloushallintoon oli korkealla, vaikka heidän omat työvälineensä ovat täynnä uusinta tietotekniikkaa.

Ihminen on välillä hassu olento. Satojatuhansia euroja maksavien betonipumppuautojen omistajia arvelutti siirtyä mappikirjanpidosta sähköiseen taloushallintoon, vaikka heidän omat työvälineensä ovat täynnä uusinta ja hienointa tietotekniikkaa, jota ei kuka tahansa osaa käyttää.

Orimattilalaista Betonipumppaus Raunio & Roine Oy:n toimitusjohtajaa Tapani Roinetta vertaus naurattaa. Hän ei ole tullut ajatelleeksi asiaa tuosta näkökulmasta.

Roine myöntää, että taloushallinnossa kynnys hypätä paperista Internetin pilvipalveluun oli korkealla. Vuoden käyttökokemuksella hän on kuitenkin sitä mieltä, että muutos olisi kannattanut tehdä jo paljon aikaisemmin.

Tuttu kirjanpitäjä Rantalaisella Orimattilassa sai yhtiökumppanit lopulta houkuteltua sähköiseen taloushallintoon. Toimistopäällikkö Juha Lassila selosti sähköisen taloushallinnon periaatteet ja kirjanpitäjä perehdytti yrittäjät kirjanpito-ohjelman käyttöön.

Nykyään Rantalainen hoitaa yrityksen ostolaskujen maksamisenkin, kun Roine on ne ensin tarkistanut tietokoneeltaan. Yhtiökumppani Kimmo Sallinen puolestaan tekee ja lähettää yrityksen myyntilaskut saman järjestelmän kautta.

Tekniikka parantaa myös työturvallisuutta

Betonipumppaus Rauni & Roineen liiketoiminta jatkuu katkeamattomana jo kolmattakymmenettä vuotta, vaikka yrityksen omistajat ovat kertaalleen vaihtuneet eikä perustajaosakkaista ole enää ketään mukana.

Yritys hankki syksyllä 2016 uuden autobetonipumpun, jossa 42 metrin jakelupuomi. Yritys on käyttänyt saman saksalaisvalmistajan pumppuja jo yli kaksikymmentä vuotta. Ne on yleensä rakennettu Mersun päälle.

– Saksalaisten laitteiden jälleenmyyntiarvo on parempi kuin muiden valmistajien ja ne kelpaavat vaihtokoneina kaikkialla maailmassa, Roine sanoo.

Uudessa pumppuautossa on aiempaa enemmän tietotekniikkaa, kuten yhden käden ohjausta, ja sitä on entistä turvallisempi käyttää. Kone muun muassa neuvoo kuljettajaa, mihin asti ja millaisella sektorilla betonia voi pumpata.

Roine huomauttaa, että työturvallisuus on erityisen tärkeä asia työskenneltäessä koneiden ja varsinkin sellaisten koneiden kanssa, jotka seisovat omilla jaloillaan. Betonia pumpattaessa putkissa on lisäksi kova paine.

Betonipumppaus Rainio & Roine tekee valmisbetonin pumppausta sopimusajossa Ruduksella, joka on Suomen suurin betonintuotteiden valmistaja.

Sopimusajo Rudukselle tuo valtaosan yrityksen liikevaihdosta, mutta se ei estä sitä tekemästä töitä muillekin, kunhan sopimusajot on ensin hoidettu.

Betonipumppaus Raunio & Roine Oy

  • Perustettu v. 1987
  • Kotipaikka Orimattila
  • Tekee valmisbetonin pumppausta kolmella erikokoisella autobetonipumpulla.
  • Markkina-alueena Etelä-Suomi
  • Omistajat Tapani Roine ja Kimmo Sallinen
  • Liikevaihto n. 600 000 euroa
  • Neljä työntekijää
  • www.betonipumppausraunioroine.fi

Julkaistu 20.4.2017.